Mennyit lehet keresni az online kérdőívekkel egy év alatt?

Hogy konkrét legyek, kereken negyvenezer forintot gyűjtöttem össze egy év alatt. Najó nem kereken, csak ez így jobban hangzik. Mivel az összegek nagyrésze euróban és dollárban érkeztek, így a mai árfolyam szerint jött ki ez az a hozzávetőleges összeg. illetve az év folyamán tartottam kisebb nagyobb szüneteket a töltésben. Szóval aki kitartóbb, vagy esetleg több piackutató oldalt is használ, mint én, az simán a többszörösét is megkeresheti.

Azt érdemes tudni, hogy az egy év alatt nem folyamatosan teljes erőbedobással töltöttem a kérdőíveket. Voltak időszakok amiko nem volt rá időm, illetve nyaralás és a karácsony környékén sem foglalkoztam velük. Mindent összeadva körülbelül másfél hónapos kiesés jött össze ezekből a szünetekböl.

Milyen oldalakat használtam?

MOBROG

Az elsőként kipróbűlt oldalak egyike a MOBROG volt. És nem is véletlen mert dobogós helyet szerzett a bevételével. A kérdőívek mennyisége ingadozó, így néha több időbe kerül, hogy elérjük a kifizetési határt.
Bevétel: 4500 Ft/év

i-Say

Az egyik kedvencem kérdőíves oldalam az i-Say. A kérdőívek elég ritkán találtak rám, azonban a kifizetési határt elég gyorsan el lehet érni (mivel csak 2 euró), így a legtöbb kifizetést ezen az oldalon sikerült elérnem.
Bevétel: 5000 Ft/év

SurveyRewardz

Az első kifizetést a SurveyRewardz rendszerével sikerült elérnem. A kérdőívek értéke és mennyisége itt is nagyon ingadozó, illetve kétszer sikerült is blokkoltatni a profilomat (megynitottam az oldalt miközben VPN-t használtam). Így sokkal több potenciál lakozik ebben az oldalban, mint amit nekem sikerült elérnem. A felülete megnyerő és egyszerű, ez a második kedvencem.
Bevétel: 3500 Ft/év (a blokkolás nélkül szerintem 7000 forintot is elértem volna)

ySense

Ezt az oldalt csak később kezdtem el használni, így nincs annyi munkám benne mint a többinél. A kérdőív áramlása szinte folyamatos, óráról órára jönnek újak, azonban ki kel tölteni egy rövidebb felmérő kérdőívet, hogy beleesünk e a kívánt célcsoportba. Ha nem mi vagyunk a célcsoport akkor a kérdőív kitöltés megszakad, és mehetünk a következőre. Ez a rendszer kicsit frusztráló, így egy idő után nem is próbálkoztam ezzel az oldallal olyan nagy rendszerességgel. Azonban azoknak akik komolyan akarják csinálni ezt a műfajt mindenképpen ajánlom, mert az ySense kínálja a legtöbb kérdőívet, így ott érhető el a legnagyobb bevétel.
Bevétel negyed év alatt félgőzzel: 4000Ft

MarketAgent

A MarketAgent oldalon nem sikerült olyan jó eredményt elérnem. A kérdőívek közül soknál visszakaptam, hogy nem én vagyok a célcsoport, így elég lassan haladtama a kifizetés felé. Végül sikerült elérnem de addigra kicsit elment a kedvem az oldaltól, pedig alapvetően nincs vele semmi gond.
Bevétel: 3400 Ft/év

JTN Panel

Ez az a szolgáltatás amihez a legkevesebb reményt fűztem, egy ideig konkrétan azt hittem, hogy rászedtek és egy csalás az egész. Így továbbra sincsenek jó érzéseim az oldallal kapcsolatban, még annak ellenére sem, hogy az egyik legnagyobb bevételt itt produkáltam. A kifizetési határ kiugróan magas, így majdnem egy év volt mire elértem, aztán a kifizetés annyit csúszott, hogy már teljesen lemondtam róla. De végül csak megérkezett, ezután elérhetetlenné vált az oldal magyar nyelvű verziója amire regisztráltm. Azóta már újra megy az oldal és nem tapasztaltam hasonló leállásokat, de most már igencsak bizalmatlan vagyok.
Bevétel: 7500 Ft/év (+ 60%-ra vagyok a következő kifizetéstől ami szintén 7500 Ft)

Netpanel

A Netpanel többeiktől sokban eltérő kérdőíves oldal. A Netpanelen is pontokat kell gyűjteni, de itt azokat Vásárlási utalványra, illetve sorsjegyekre lehet beváltani, amikkel értékes tárgynyereményeket lehet nyerni. Nem vagyok a szerencsejáték híve így én a vásárlási utalványra hajtottam. Egy év leforgás alatt pont sikerült elérnem a legnagyobb értékű utalvány kifizetési limitét.
Bevétel: 10000 Ft értékű vásárlási utalvány

Összegzés

Hogy mire is elég ez a negyven ezer forint? Én speciel a paypal-ra érkező harmincezerből a legalacsonyabb netflix előfizetést tudtam állni egy évig, a tízezres vásárlási utalványból meg egyszer jól bevásároltam a filmezéshez elengedhetetlen rágcsálni valókból és üdítőkből. Tudom felesleges kiadásnak tűnik, de azt éreztem, hogy ezzel az összeggel nem fogom tudni megváltoztatni az életem, ha félre rakom. Viszont jó érzés volt „luxus” kiadásokra költeni, illetve tényleg egy zsebpénzként tekintettem ezekre a hónapról hónapra megjelenő összegekre a számlámon. Így könnyebb volt magamra fordítani.

Ezt a cikket még 2020 elején kezdtem el írni. Csak most, egy évvel később jutottam el oda, hogy közzé is tegyem. Az elmúlt egy évben a kérdőívezés is kicsit parkolópályára került. De úgy éreztem tartozom ennyivel magamnak és nektek is, hogy ne hagyjam veszni egy év tapasztalatát. Illetve az az egy kihagyott év sem volt felesleges újabb módszerekkel és lehetőséggel ismerkedtem meg. Emiatt fogalmazódott meg bennem, hogy nem hagyom veszni ezt a blogot és inkább továbbá bővíteném az OnlineZsebpénz palettáját további ötletekkel és bevételi forrásokkal.