5+1 tipp a kérdőíves pénzkereséshez

1. Mindig figyelmesen olvasd el a kérdéseket és csak azután válaszolj.

A kérdőívek kitöltése közben, egyre gyakrabban találkozom ellenőrző kérdésekkel. Ezek a kérdések arra szolgálnak, hogy ellenőrizzék, mennyire figyelünk a kérdésekre. Ilyen lehet például az, hogy „Erre a kérdésre a harmadik választ jelöld meg” vagy például olyan kérdést tesznek fel, amit már korábban is feltettek, csak másként megfogalmazva. Ha belefutunk egy ilyen kérdésbe és rosszul válaszolunk, akkor bizony érvényteleníthetik a kérdőívünket, esetenként egy időre el is tilthatnak bizonyos oldalak kérdőíveitől is.

2. Napi egyszer látogass el minden kérdőíves oldalra.

Ha jóváhagytuk az e-mailes értesítést, akkor rendszeresen kaphatunk meghívásokat újabb kérdőívek kitöltésére. Azonban könnyen előfordulhat, (velem már megesett), hogy vagy azonnal, vagy néhány alap adat kitöltése után azt az üzenetet kaptam, hogy „Ezt a kérdőívet már kitöltötte elég hasonló preferenciákkal rendelkező felhasználó”. Ez azért lehet, mert az e-mailek kiküldése időbe telhet. Azt figyeltem meg, hogy bizonyos oldalaknál akár egy nap is eltelhet, aközött hogy a kérdőív megjelenik az oldalon és mire megkapom az e-mailt. Így aki az oldalt ellenőrzi új kérdőíveket keresve és nem az e-mailre vár, az könnyedén beelőzheti a többi kitöltőt.

3. Figyeld a kifizetési költségeket

Sok oldalon a kiutalásért is levonnak egy bizonyos összeget. Ezért jobban járunk, ha nem utaltatjuk el azonnal a keretünket a kiutalási határt elérve. Esetenként van egy másik határ, ami felett ingyenes vagy kedvezményesebb utalási díjat vonnak le az egyenlegünkből. Ez oldalanként eltérhet, azért kiutalás előtt mindig ellenőrizzük. Csak hogy egy szélsőséges példát mondjak a Market Agent-nél ha PayPal számlánkra utalnánk, akkor az 5 euró helyett csak 4 eurót utalnak ki, azonban ha tovább gyűjtünk és elérjük a 10 eurót, akkor már díjtalanul elvégzik az utalást. (azóta meg is szűnt ez a lehetőség a Market Agentnél)

4. Takarékoskodjunk és tartsunk ki

Vannak időszakok, amikor alig kapunk kérdőíveket és van, amikor nem győzünk kitölteni mindet. Én személy szerint online szolgáltatások előfizetésére fordítom az kérdőívekkel megszerzett keretemet. Így fontos, hogy minden hónapban meglegyen a kívánt összeg. Ezt úgy tudom elérni, hogy mindig tarok egy pár hónapra szóló tartalékot, így amikor egy kérdőívszegény hónap után még nem értem el sehol a kifizetési arányt még marad annyi tartalékom, hogy ne keljen nélkülöznöm, vagy máshonnan finanszíroznom az előfizetéseimet.

5. Ne próbálj külföldről kérdőíveket kitölteni

Mivel sok oldal nemzetközi, így hiába állítottuk az oldal nyelvét magyarra (ha egyáltalán van rá lehetőség) az adott ország nyelvén kapjuk meg a kérdőíveket. Ez alól csak a kifejezetten ország specifikus oldalak tesznek kivételt (a magyar üzemeltetésű csak magyaroknak szóló oldalak). Pl.: Netpanel (én jelenleg csak erről tudok). Ezen felül, ha mégis nekiállunk kitölteni egy kérdőívet. De félbehagyjuk, mert nem értjük az adott nyelvet, az egy rossz pontot jelenthet az adott oldal felé. Így a későbbiekben lehet, hogy hátrébb leszünk sorolva a kérdőívek kiosztásánál. Ez utóbbi nem minden oldalra igaz, de az kétségtelen, hogy sok oldalon működik egy megbízhatósági pontrendszer, ami befojásolja a kapott kérdőívek számát.

+1. Ne használj VPN-t

A VPN egy olyan szolgáltatás, aminek a révén úgy böngészhetjük a világhálót minta egy másik országban lennénk. További nem is magyaráznám ezt a szolgáltatást, mert nem ez a lényeg, az viszont nagyon fontos, hogy egyes kérdőíves oldalakon ezt kifejezetten tiltják. A saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hogy egyes oldalakon le is tiltják a felhasználói fiókunkat. Ez velem a Survey Rewardz-on történt. Más oldalon nem tapasztaltam hasonlót azonban az 5. pontban leírtak ebben az esetben is életbe lépnek.

Ha többet szeretnél megtudni a kérdőíves pénzkeresésről, vagy arról, hogy melyik oldalakat ajánlom, akkor kattints ide!